RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Українець усиновив 33 дітей: вражаюча історія з Маріуполя

Українець Геннадій Мохненко із Маруполя всиновив 33 дітей, а також допоміг тисячам інших, які опинилися на вулицях міста без опіки батьків.

Його історію розповідає "5 канал".

Чоловік, який є батьком трьох власних, та ще 33 усиновлених дітей, переконаний, що немає більшого щастя, ніж дати дитині домівку.

"У мене є хлопці, які є дуже успішними. Роман Кім, який став чемпіоном світу з боксу. Йому зараз 19 років, і підлітком він почав займатися спортом. Один із моїх синів – професійний музикант. Він гітарист. Закінчив академію і зараз готує концерт з американськими колегами. Вони будуть на лінії фронту давати концерти для солдатів. Хлопчик з 6 до 12 років жив на вулиці. Він став одним з перших моїх прийомних синів. Зараз йому вже 31 рік. Андрій став крутим професіоналом", – розповів Мохненко.

Він зауважив, що українці живуть із стереотипами про дітей з інтернатів. Він пояснює, що більшість дітей, які згодом стали йому рідними, мали батьків наркоманів та алкоголіків, а також бандитів, але це не завадило їм стати гарними дітьми.

Журналісти розповідають, що чоловік не лише всиновив 33 дітей, але й створив реабілітаційний центр "Пілігрим", через який пройшли понад 4 тисячі дітей із важких родин. Мохненко переконаний, що інтернати – це "найстрашніші пам'ятники радянському минулому".

"Дитина не повинна виховуватися в таких будинках. У них в голові має бути сформована модель сім'ї. Адже коли вони виростуть, то й самі не знатимуть, як виховувати своїх дітей", – сказав чоловік.

Остання всиновлена ним дитина – хлопчик Роман, батько якого покінчив з собою у армії, а мати померла через проблеми з алкоголем.

"Місяць тому цей хлопчина потрапив до нас зі свіжої могили своєї матері. Він вже був у нас 1,5 роки в центрі при живих батьках, сім'я просто розвалювалася і помирала від пияцтва. І, на жаль, ми не змогли допомогти його батькам. Йому 13 років, як раз після того, як він приїхав до мене, через кілька днів, у нього був день народження і ми з дружиною в 33-ій раз сказали "так" і в той самий день поїхали подавати заяву на опіку", - розповів Мохненко.

За його словами, коли хлопчик дізнався про це, то одразу запитав, чи міг би називати Геннадія батьком.

"І добре, що він після моєї згоди вчасно вийшов в туалет, і я зміг впоратись зі сльозами, вже в 33-й раз", – розповів чоловік.

Він також розкритикував бюрократичну систему, яка вбиває в людині бажання допомогти та всиновити дитину.

"Дуже часто людей, які приходять усиновити дитину, починають залякувати, інколи їх принижують. Уявіть ці розмови з тітонькою з совковою зачіскою. Вона починає натякати: "А навіщо вам сирота, а напевно вам гроші від нього потрібні чи квартира?", або ж взагалі питати про якісь сексуальні мотиви. Усиновлення – це дуже складне і відповідальне рішення", - резюмує він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали жахливе відео із інтернату в Україні.