RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Погода на Новий рік: синоптик розповіла, чи варто чекати снігопаду

Синоптик розповіла про погоду в кінці грудня в Україні та ймовірності снігопаду в новорічну ніч. Температура повітря в кінці першого і на початку другого місяця зими буде низькою. Однак опадів прогнозується в цей час мало.

Про це повідомляє Info Line, посилаючись на слова завідуючої відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАНУ Вазіри Мартазинової.

"В цілому, кінець грудня холодний, як і початок січня. Тобто, Новий рік буде холодним, але практично без опадів... Сніжного покриву не треба чекати", - розповіла вона.

Крім цього, малосніжною буде вся зима. Опадів передбачається менше, ніж минулого року. В основному буде мокрий сніг.

Однак українцям доведеться пережити морози. Середньомісячні температури будуть коливатися від 0 до -2 градусів. Короткочасні морози до -18 градусів прогнозуються в кінці грудня - початку січня.

До слова, холод накриє Україну вже в другій половині жовтня. Особливо це відчують жителі східних регіонів країни. Значне зменшення температури буде з 18 числа - стовпчики термометрів покажуть -4 градуси. Однак сильні морози прогнозують після 20-х чисел, тоді температура опуститься до -12 градусів за Цельсієм.

Як раніше повідомляв "Апостроф", вже в кінці листопада Україну накриють антициклони, які ознаменуються буранами і арктичними морозами.