RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Погода навесні і влітку 2019 року: синоптик дала прогноз

Синоптики припускають, що весна в 2019 році буде затяжною і може захопити початок літа, тому відпустку на наступний рік варто планувати на липень-серпень.

Про це повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Вазіра Мартазінова, передає "Укрінформ".

"Планувати відпустку краще в наступному році на липень-серпень. Можна і на вересень, але не виключено, що він буде досить непередбачуваним. Однак все, безумовно, залежить ще й від того, в якій країні люди планують відпочивати", - сказала Мартазінова.

Вона зазначила, що через зміни кліматичних умов літній і зимовий сезони останніми роками істотно скоротилися, а перехідні - весна і осінь - навпаки збільшилися.

"Це відбувається через сучасні кліматичні умови. Тобто, коли ми говоримо про вересень, то він починається вже з 16 серпня. Таке відбулося сміщення, що осінь починається 16 серпня. Літо ж навпаки починається пізніше - з середини червня. Тобто літо фактично зараз йде два місяці. А весна тягнеться довго-довго. Осінь також стає довгою, але вона м'якша, ніж весна", - розповіла експерт.

Вона зазначила, що на відміну від попередніх років останнім часом найважчим весняним місяцем є зараз квітень, оскільки він відрізняється великим дефіцитом опадів.

Як повідомляв "Апостроф", 3 жовтня в високогір'ї Карпат випав сніг, температура повітря опустилася до -4 градусів.