RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зима вже в жовтні: синоптик налякала морозним прогнозом погоди

Зима в Україні почнеться вже в другій половині жовтня, коли температура опуститься до мінус 12 градусів.

Про це повідомила заввідділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Укргідрометінстітуту ДержНС і НАН України Вазіра Мартазінова, пише ЛІГА.

Кажучи про жовтневу погоду, вона зазначила, що такої температури не буде навіть в листопаді-грудні.

"До 18 жовтня з півночі очікується похолодання. Спершу до мінус 4 градусів на півночі, а далі до мінус 6-8 градусів уже на сході", - уточнила Мартазінова.

При цьому 15-17, а також 20-24 жовтня на півдні України очікуються сильні опади. А вже ближче до кінця місяця - 25-26 жовтня - температура і зовсім опуститься до мінус 10-12 градусів.

Вона також розповіла, що, незважаючи на те, що перший сніг в основній частині країни очікується вже в кінці листопада, зима в Україні буде не дуже сніжною, досить теплою і закінчиться рано.

"Окремі дні будуть досить холодними. Ця зима швидше закінчиться, ніж торішня. Снігу очікується небагато, він в основному буде мокрим", - сказала синоптик.

Найбільш холодними будуть кінець грудня і початок січня. У цей період нічна температура може впасти до мінус 18-20 градусів. Лютий же буде відносно теплим: температура не опуститься нижче мінус 1-2 градуси.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптик розповіла про погоду на 3-7 жовтня.