RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Поліція в Харкові жорстоко била людей: опубліковано відео

З’явилося відео, на якому співробітники харківської патрульної поліції по-звірячому б’ють та знущаються над затриманими.

Відповідну інформацію та відео побиття оприлюднив сайт прокуратури області.

Так, у липні цього року поліцейські, які патрулювали на станції метро "Південний вокзал", побачивши нетверезого чоловіка, підійшли до нього і почали пред’являти претензії, стосовно його стану.

Чоловік намагався пояснити, що повертається з роботи додому і випив пляшку пива. Однак правоохоронців така відповідь не задовольнила, його силоміць затягли до поліцейської кімнати і почали по-звірячому бити.

Іншому доставленому до поліцейської кімнати підозрювані розбили об голову стілець, били ногами та руками по тулубу та голові.

Також слідством було встановлено непоодинокі випадки вимагання правоохоронцями хабарів методом залякування.

Правоохоронців затримали "на гарячому" під час отримання хабара в рамках спецоперації проведеної прокуратурою спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України.

На даний момент трьом підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, перевіряється причетність зловмисників до інших злочинів.

Про підозри у скоєнні службових злочинів вже об’явлено чотирьом працівникам сектору патрульної поліції, які викриті за матеріалами УВБ ДВБ Нацполіції України. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 КК України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомляв "Апостроф", у Харкові правоохоронці під час виконання завдання збили жінку і намагалися втекти з місця події.