RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Ситуація дуже неспокійна: стало відомо про внутрішні проблеми РПЦ

Усередині Російської православної церкви (РПЦ) існує колосальний ризик нового церковного протистояння, зокрема воно може розігратися між президентом Росії Володимиром Путіним і єпископом РПЦ Кирилом.

Про це заявила доктор філософських наук, професор Національного університету "Києво-Могилянська Академія" Людмила Филипович.

"Ситуація всередині цієї церкви (РПЦ) є дуже і дуже неспокійною. У мене таке враження складається, що розкол всередині цієї церкви хочуть використовувати, щоб завалити Російську імперію до кінця і остаточно", - додала Филипович.

Так, одним, з несприятливих для РПЦ фактором можна вважати міжособистісне протистояння між російським диктатором Володимиром Путіним і, власне, Кирилом.

"У нас достатньо плоске уявлення про РПЦ. Нам здається, що вони всі стоять на одній позиції і що там все дотримуються точки зору свого патріарха. Нічого подібного. Там, як і в будь-якій структурі, є радикали ліві, є праві радикали, а переважна більшість таке серединне, дивиться за тим, хто в цій ситуації перетягне", - зазначила дослідниця.

При цьому Филипович вважає, що Кирило є більш сильним і більш досвідченим, ніж Путін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в РПЦ пригрозили розривом відносин з Константинополем через Україну.