RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

TruCAM на дорогах України: в поліції розповіли, як будуть працювати радари

Радари TruCAM для контролю швидкості запрацювали в пілотному режимі в понеділок, 8 жовтня, але порушників поки не штрафуватимуть.

Водіїв-порушників притягатимуть до відповідальності за перевищення швидкості з 15 жовтня. Про це повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на слова заступника начальника департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького.

Як він зазначив, завдання поліції стимулювати і спонукати водіїв знизити швидкість особливо в тих місцях, де є підвищений рівень ДТП з постраждалими і загиблими. До 15 жовтня транспортний засіб будуть просто зупиняти і попереджати водія про порушення.

Однак пізніше штраф за перевищення швидкості більш ніж на 20 кілометрів на годину складе 255 гривень, більш ніж на 50 кілометрів на годину - 510 гривень.

"Зараз у поліції є повірених 25 радарів, про місця їх установки водіїв повідомили напередодні. Надалі кількість радарів на дорогах буде збільшуватися", - заявив Білошицький.

Також він підкреслив, що наступним кроком буде запуск приладів, які будуть розміщені стаціонарно в службових авто - фінансування вже передбачено в дорожньому фонді. А далі будуть впроваджувати системи автоматичної фіксації правопорушень.

Як повідомляв "Апостроф", відомо список доріг, де в Україні поліція встановила радари швидкості.