RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Києві хочуть знищити пам'ятник "радянському ідолу": подробиці

Радикальні націоналісти 14 жовтня у день створення УПА збираються знищити пам’ятник радянському воєначальнику більшовику Миколі Ватутіну.

Про це написав лідер Київської міської організації Добровольчого Руху ОУН Микола Коханівський у Facebook.

"Друзі, завтра, 14.10.2018 року, збираємося об 11.00 біля ст. м "Арсенальна" та йдемо до Маріїнського парку, щоби максимально пошкодити совєтських ідолів - арсенальского більшовика-заколотника та окупанта Ватутіна. Минулої середи такий план заходів остаточно затвердив оргкомітет з відзначення дня створення УПА у складі: Добровольчий Рух ОУН, Чорний Комітет, Білий Молот, ГО "СМУГА"", - написав він.

Коханівський також повідомив, що поліція попереджає не робити цього і звинуватив владу у чіплянні за свої "внутрішньоокупаційні символи".

Оновлено. В результаті акції активістам вдалося лише закидати пам'ятники яйцям. Знести пам`ятники або розбити їх не дозволила поліція. Подробиці тут.

Як повідомляв "Апостроф", у суботу, 13 жовтня, в місті Яворові (Львівська область) відбулося відкриття пам'ятника загиблим на Донбасі бійцям 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.