RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Окупанти в Криму зганяють дітей в армію Путіна: опубліковані фото

В окупованому Росією Криму школярі склали присягу козаків і загону друзів ФСБ.

Про це повідомляє прес-служба "Кримської правозахисної групи" в Facebook.

На території Криму зафіксували чергове військове злочин - пропаганду призову в армію-окупанта. Так, в суботу, 13 жовтня, школярі склали присягу військово-патріотичного клубу "Юний друг прикордонника". Членами клубу стали діти з Керчі, Щолкіно і Ленінського району. А в неділю, 14 жовтня, в Керчі відбулося прийняття в кадети козачого військово-патріотичного клубу "Грифон".

Крім цього, 19 жовтня в Сімферополі на "Алеї козацької слави" на території школи-гімназії № 10 відбудеться відкриття пам'ятника козакам, які воювали проти України на Донбасі і в Криму.

"Подібні дії російської влади і парамілітарних формувань в Криму допомагають розвитку у дітей культу війни і толерантності до насильства. Залучення українських дітей Криму в парамілітарні і силові структури держави, що окуповує призводять до агресивної відношенню до держав і народів, що не підтримують ідеї" русского мира ". Більш того, дітям нав'язується виключно "російська" ідентичність, розриваються зв'язку з їхньою країною народження і громадянства - України. Використовуючи такі заходи, російська влада здійснюють серед нез вершеннолетніе жителів Криму військову пропаганду, готуючи їх до служби в армії РФ, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися фото, на яких діти на раніше популярному відпочинку "Артек" (окупований Крим) одягнені в російські традиційні наряди, а деякі з них фотографуються зі зброєю в руках.