RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Львові попрощалися із загиблим бійцем ЗСУ: фото і відео

У Львові відбулося прощання з Героєм України, воїном АТО Юліаном Циганко.

Про це повідомляє ресурс "Четверта студія".

З бійцем Донбасу, військовослужбовцем 24-ї окремої механізованої бригади попрощалися в четвер, 18 жовтня. Похоронні богослужіння пройшли в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховали Героя України на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань № 76.

Провести Юліана в останній шлях прийшли рідні, друзі, побратими, представники влади, громадських та волонтерських організацій, жителі Львова.

"Він дуже був такий принциповий, незламний, безкомпромісний. Ті речі єдині, за які він міг віддати своє життя - це батьківщина і товариші. Він був дуже відповідальною, надвідповідальною людиною. Завжди рвався в бій. Не було нічого такого, до чого б він не рвався", - розповів військовослужбовець 24-й механізовноі бригади ЗСУ Ігор Мокуха.

Юліан Циганко народився у Львові. Майже з перших днів війни став на захист східних кордонів своєї Батьківщини. З липня 2014 по листопад 2015 брав безпосередню участь в АТО.

17 листопада 2015 року під час виконання бойового завдання був важко поранений. З цього часу військовослужбовець перебував на лікуванні, переніс понад 40 операцій, дві з них в Австрії. Юліан Циганко майже 3 роки боровся за життя.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 17 жовтня, в Хоролі, Полтавської області, попрощалися з бійцем ЗСУ Андрієм Корной, який загинув на Донбасі за два місяці до закінчення служби.