RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​"Процвітання" по-ДНРівськи: бізнесмен показав відео наслідків "русского міра" на Донбасі

Бойовики так званих ЛНР і ДНР відбирають бізнес у місцевих жителів, в мережі опублікували кадри того, що залишилося від успішних підприємств.

Про це повідомляє журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook.

"На жаль, в Україні досі є люди, які вірять, що ті збройні формування, які називають себе ополченцями ЛНР і ДНР, дійсно від чогось захищають і рятують Донбас. Думаю, їм буде корисно і пізнавально подивитися цей ролик", - написав він.

За словами журналіста, бойовики відібрали бізнес у місцевого підприємця Володимир Веселкіна, який і поділився відео, де зняті його зруйновані приміщення. Веселкін займався малим бізнесом в Горлівці, виробляв хліб, кондитерські вироби, тротуарну плитку та пластикові вікна.

"У 2014 році ДНРівці відібрали бізнес у Веселкіна за те, що він підтримав Україну. Але налагодити роботу захоплених підприємств не змогли. Тому просто розграбували і знищили все дощенту. Замість 100 робочих місць стало 0. Не стало ні податків, ні роботи, ні виробництва", - розповів Казанський.

За його словами, після цього Веселкін виїхав на підконтрольну територію України і відкрив свій бізнес заново вже в іншому місці.

"Тепер він створює робочі місця на новому місці, а в Горлівці - розруха і пустир. Так на практиці виглядає "порятунок Донбасу від фашистів". Правда, цього ніколи не покажуть на російському ТБ", - уточнив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", Павло Губарєв, один з колишніх ватажків так званої ДНР, розповів про розруху, яка твориться в так званій ДНР, і здивував визнанням про "переворот" в Луганську.