RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Обмін моряками: в Україні заявили про чергову брехню Росії

Повідомлення, які з’явилися в російських ЗМІ, щодо, нібито, обміну 7 громадян України, затриманих російськими прикордонниками, на членів екіпажу риболовецького судна НОРД не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"30 жовтня, в КПВВ "Каланчак" прибули члени суднокоманди НОРДА, громадянство України яких було встановлено у ході розгляду адмінпроваджень в судах. 7 громадян України мали право повернутися додому на тимчасово окуповану територію в Криму і були оформлені на виїзд з материкової частини відповідно до чинного законодавства. Відносно цих членів суднокоманди не має обмеження у вправі пересування", - йдеться в повідомленні.

В свою чергу, розповіли в Держприкордонслужбі, окупаційна сторона в Криму відпустила 7 громадян України. Всі вони в різних випадках затримувалися прикордонною службою ФСБ РФ в Азовському та Чорному морях за начебто незаконний вилов риби чи наближення до берегів анексованого півострова. У такий спосіб окупанти намагаються представити ситуацію, як обмін, що відбувся на адмінмежі.

"Невідомо з яких причин моряки НОРДА забажали поїхати додому саме сьогодні, адже вони це могли зробити ще декілька місяців тому. Їм могли погрожувати та тримати в посольстві РФ. А те що окупанти відпустили затриманих громадян України є природньо, оскільки їх нема в чому звинуватити. Скоріш за все це спланована комбінація країни агресора", - сказали в прес-службі.

Зазначається, що повідомлення стосовно обміну поширені російськими медіа є маніпулятивними і жодним чином не відповідають дійсності, адже всі громадяни є українцями.

Як повідомляв "Апостроф", українському моряку арештованого окупантами судна дозволили приїхати на похорон матері.