RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У мережі заявили про небезпечну уразливість Telegram: з'явилася реакція Дурова

Telegram Desktop не дозволяє локально захищати вміст чату і надає доступ до звичайних текстових повідомлень і медіа, які зазвичай є зашифрованими.

Про це повідомляє Bleeping Computer.

"Telegram зберігає ваші повідомлення у незашифрованій базі даних SQLite. Принаймні, мені не довелося докладати зусиль, щоб знайти ключ в цей раз", - сказав американський інженер Натаніель Сачі, який виявив уразливість.

Засновник соцмережі ВКонтакте і месенджера Telegram Павло Дуров відреагував на чергове повідомлення про неіснуючу уразливість.

C технічної точки зору, за його словами, твердження заявившого про уразливість зводиться до наступного: "Якби у мене був доступ до вашого комп'ютера, я б зміг прочитати ваші повідомлення".

Само по собі це твердження очевидно, говорить Дуров, але його завуальований опис дозволяє заплутати людину, далеку від технологій. Три роки тому був схожий випадок.

"На жаль, небажання редакторів ЗМІ розбиратися в деталях проблем з безпекою призводить до того, що читачі перестають звертати на них увагу. І коли з'являються повідомлення про справжні загрози, користувач може не надати їм значення", - написав у Telegram Дуров.

Як повідомляв Апостроф, раніше стало відомо, у скільки Forbes оцінило стан засновника Telegram Павла Дурова.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: Дуров, Telegram