RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Києві проведуть еко - акцію "Посади дерево миру"

Акція буде проходити в Києві в Міжнародний день попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни та військових конфліктів в Україні в сквері Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Мета акції - привернення уваги українців до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, до непоправної шкоди, заподіяної навколишньому середовищу України, екологічних проблем, підвищення рівня екологічної свідомості та еко-патріотизму. Це акція заклику до збереження природи, рідної української землі і країни.

У висадці Алеї візьмуть участь: Верховний архієпископ Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та інші віруючі.

В рамках акції в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбудеться Молебень за мир в Україні. Також біля собору буде висаджена хвойну Алею Миру.

Початок: 10:00

Місце проведення: Патріарший собор Воскресіння Христового (г. Киев, ул. Микільсько-Слобідська, 5)

Акретітація ЗМІ за телефоном: (044) 206 31 січня, (097) 54 54 514.

Висадка Алеї Миру - це унікальна можливість для кожного українця приєднатися до озеленення в різних куточках нашої країни і спасеніяюпріроди. Акція в цей день буде проходити по всій Україні.

Довідка

Третій рік поспіль по всій Україні проходить Всеукраїнська акція "Посади дерево світу". Акція заснована в 2016 році з ініціативи Української Греко-Католицької Церкви та підтримана Міністерством екології та природних ресурсів України. Таким чином привертається увага українців до катастрофічних наслідків війни на Сході країни і непоправної шкоди, заподіяної природним ресурсам України. За цей період в більш ніж сотні міст і сіл, навіть в прифронтовій зоні в Бахмуті і Авдіївці, були висаджені тисячі хвойних і фруктових Алей Миру. До акції приєдналися національні природні парки і заповідники, місцеві органи влади, представники Української православної церкви Київського патріархату, Духовне управління мусульман України, Міністерство освіти і науки України.