RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Базу "Миротворця" поповнив відомий європейський політик, який дружить з Путіним

У базу "Миротворця" потрапив колишній канцлер ФРН, голова Ради директорів компанії "Роснефть" Шредер Герхард.

Про це повідомляють на сайті Центру "Миротворець".

Причину його внесення в базу пояснили тим, що він робив замах на суверенітет і територіальну цілісність України. Також його звинуватили в маніпуляції суспільно значущою інформацією і в антиукраїнській пропаганді. Ще однією причиною назвали: спробу легалізації захоплення російськими окупантами українського Криму, виправдання збройної агресії РФ проти України.

Крім цього, європейський політик заявляв, що дружить з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Так, в кінці 2017 року Шредер в інтерв'ю німецькому виданню розповів, що вони з Путіним друзі. "Так, так і є. І так і буде. Я довіряю Володимиру Путіну", - заявив він. Шредер пояснив, що дружба має на увазі можливість ділитися своєю думкою і висловлювати критику, але виключно віч-на-віч. При цьому він визнав, що, можливо, не все знає про російського президента, тому що "у всіх є секрети".

Як повідомляв "Апостроф", в деяких аеропортах США і Європи росіян перевіряють на предмет незаконного відвідування окупованого Криму, використовуючи для цього базу "Миротворець". Також в базу сайту потрапив міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто. Крім цього, українська спортсменка, співробітниця Госпродпотребслужби Маргарита Богуславська потрапила в базу сайту "Миротворець" через участь в заходах угруповання ДНР.