RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Військовий інструктор вказав на "невидиму" проблему в українській армії

В українську армію вкладають недостатньо грошей у навчання військовослужбовців.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів офіцер ЦАХАЛу, співзасновник "Центру вивчення повстанських рухів" в Україні, військовий інструктор в ГО "Українська оборона" Ігаль Левін.

За його словами, ЗСУ більше забезпечують фінансово "чимось видимим, а ось навчання - це щось невидиме, воно "розумне", але на жаль, не відбувається (финансування - ред)". Левін додав, що, може, воно "відбувається десь за лаштунками, і ми цього не бачимо". Крім цього, на його думку, Україна зараз більше працює над видимістю.

"Є реформи, змінюється побутовий рівень, з'явилися бригади, які реально існують, недоукомплектовані, але вони є. Це все величезна праця, але мені здається, що видимого робиться все-таки більше, ніж невидимого. Це логічно з точки зору політики, тому що Петру Порошенко перед виборами важливо показати, що справа йде. А виборець це якщо не побачить, то почує", - заявив військовий інструктор.

Також він додав, що парад, де всі одягнені в красиву, нову форму, кожен може побачити по телевізору, і це зрозуміло з точки зору демократії.

"Я і сам прихильник демократії, але у війни і армії своя логіка, і тому рішення повинні проштовхувати не політики, а військові, ті, які не будуть зацікавлені в голосах електорату. Саме від них повинно звучати: "Створіть нам комісію і відведіть туди, де можна набратися досвіду для армії своєї держави". Іншого виходу тут немає. тобто можна вкласти гроші, якщо вони десь знайдуться, але без бажання і волі до реформ і переходу на концепцію асиметрії - це неможливо", - резюмував Левін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Росія робить те, чого не вистачає Україні - ізраїльський офіцер".