RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ситуація критична: серйозні проблеми Керченського мосту показали з космосу

Результати космічної зйомки свідчать про те, що незаконно збудований Російською Федерацією Керченський міст зміщується.

Такі висновки зроблені на основі інтерферометричного методу обробки даних космічних знімків зроблених з боку Кримського півострова, і острова Тузла, передає Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Зокрема, зафіксовано кілька критичних ділянок, де відбуваються процеси зсуву:

1. В районі штучної насипу з боку Кримського півострова відзначаються об'єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів (просідання) до 52 міліметрів на рік (підняття).

2. У центральній частині мосту відмічається підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік. Однак арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік.

3. На території острова Тузла спостерігаються дві небезпечні ділянки. Перша - частина коси просідає зі швидкістю від 10 до 90 міліметрів на рік (графік у синій рамці). Друга – об’єкти поруч з ділянкою мосту просідають зі швидкістю до 83 міліметрів на рік.

Зазначається, що виявлені вертикальні зміщення арок Керченського мосту за оцінками фахівців свідчать про нестабільність морського дна в місцях установки опор і мають негативний вплив на акваторію Чорного моря, можуть нести загрозу життю і здоров'ю людей. Складні погодні умови особливо в зимовий період в сейсмічно нестабільному районі можуть посилити дестабілізуючі фактори впливу на стійкість Керченського мосту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що на автоподходах до збудованого російськими окупантами Керченського мосту частково відсутнє освітлення.