RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ніяких гарантій немає: стало відомо, наскільки небезпечний Керченський міст

Навіть незначні зміщення Керченського моста можуть привести до його повного руйнування.

Про це повідомляє видання "Сегодня", посилаючись на слова директора аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнка.

Він пояснив, що просідання Кримського моста на 5-9 сантиметрів це не багато, але це може привести до страшних наслідків.

"Будь-яке важке споруда з часом просідає. Відомо, що Керченський міст знаходиться в зоні тектонічної активності, тому зрозуміло, що можуть бути просідання - вниз, вгору. З одного боку, 5-9 сантиметрів на великих довжинах не так істотно, але ніхто не дасть гарантії, що не з'являться локальні дуже сильні зниження або підвищення, які можуть викликати розрив конструкції. Я сподіваюся, що інженери передбачили режим моніторингу, адже якщо загинуть люди, це буде трагедія ", - сказав Сергієнко.

Він також уточнив, якщо Керченський міст буде просідати рівномірно, спорудження витримає такі зміни. Однак нерівномірні руху спричинять появу тріщин через які він може зруйнується.

Як розповідає експерт, якщо Керченський міст буде просідати рівномірно, спорудження витримає такі зміни, а ось нерівномірні руху спричинять появу тріщин, які також обіцяють руйнуваннями.

"Коли усадка йде рівномірно, то це нічого страшного, але якщо ж нерівномірно - зі спорудження можуть піти тріщини. Такі процеси можна спостерігати на початку вулиці Гончара в Києві. Там стоїть велика чорна" сталінка ". І можна побачити, як сталевими обручами намагаються врятувати цей будинок, тому що його частина просіла і дала тріщини. на мосту може мати місце така ж ситуація, коли локальне просідання, навіть на 9 сантиметрів може викликати руйнування, тріщини ", - заявив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", депутат Держдуми від Севастополя Дмитро Бєлік дав скандальний коментарю про проблему з Кримським мостом. А раніше стало відомо, що на автоподходах до збудованого російськими окупантами Керченського мосту частково відсутнє освітлення.