Опубліковано імена та фото українських капітанів, які потрапили в російський полон

Стали відомі імена капітанів українських малих броньованих катерів типу "Гюрза-М", захоплених в полон російськими військовими в Керченській протоці.

Про це повідомляє InfoResist, публікуючи їх фото.

Так, командиром катера "Бердянськ" є 31-річний Роман Мокряк. До 2014 року він служив на єдиному українському підводному човні "Запоріжжя" в Криму. Він не змінив присяги і вийшов з Криму, після анексії. У 2015-му жив на борту ракетного крейсера "Прилуки" в Одесі.

А катером "Нікополь" командує Богдан Небилиця. У 2014 році під час анексії Криму він навчався в Нахімовському училищі в Севастополі. У числі інших курсантів відмовився переходити на сторону окупанта. Після закінчення училища в 2016 році служив на ракетному катері "Прилуки", а в 2017 році став командиром броньованого артилерійського катера "Нікополь". Найближчим часом офіцер повинен був прийняти командування одним з американських "Айлендів", переданих Україні.

Детальніше про атаку на українські військові кораблі, читайте в матеріалі "Апострофа": Українські моряки в полоні Росії і військовий стан в Україні: все новости онлайн.