RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Український генерал пояснив, що змінює воєнний стан на Донбасі

Воєнний стан на Донбасі практично не вплине на життя цивільного населення.

Про це повідомляють в групі "Операція об'єднаних сил" в Facebook, посилаючись на слова командувача ООС генерала-лейтенанта Сергія Наєва.

Він зазначив, що жителі Донецької та Луганської областей не помітять особливих змін під час дії воєнного стану, тому як майже в такому режимі живуть останні кілька років.

"Більшість заходів, які будуть реалізовані в рамках військового положення, стосуються військових частин Збройних сил України та інших складових сектору безпеки і оборони, які включені до складу Об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

ООС продовжує забезпечувати національну безпеку і оборону, даючи відсіч і стримуючи агресію РФ. Крім цього Наєв уточнив, що в штатному режимі працюють і будуть працювати підприємства і установи, школи, дитсадки, лікарні, об'єкти соціальної сфери і подібне. Також залишається без змін порядок перетину блокпостів.

"Звертаючись до кожного мешканця Донецької і Луганської, хотів би сказати: ситуація в районі проведення ООС повністю контролюється. Зберігайте спокій. Не складайте і не поширюйте фейки і плітки, довіряйте тільки з офіційними джерелами інформації", - заявив командувач ООС генерал-лейтенант.

Також в ООС відзначили, що про будь-які зміни щодо заходів правового режиму воєнного стану буде повідомлено додатково.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах в зв'язку з введенням в Україні воєнним станом поширюють фейкову інформацію. Також в мережі з'явилося відео переміщення військової техніки ЗСУ на міжнародні навчання, яке пропагандисти "роздули" в якості його продажу за кордон.