RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Синод Вселенського патріархату затвердив важливе рішення по томосу для України

У четвер, 29 листопада, архієрейський синод Вселенського патріархату схвалив проект статуту майбутньої Української церкви, однак не назвав дату проведення об'єднавчого собору.

Про це повідомляє "BBC-Украина".

"У контексті раніше ухваленого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію українській церкві, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального томосу, святий і священний синод підготував статут української церкви", - йдеться в комюніке, переданому журналістам.

У той же час, як повідомляється, дата проведення об'єднавчого собору поки не називається.

"Декілька хвилин тому до нас, до всіх журналістів, які чатують тут, вийшов прес-секретар Вселенського патріархату і надав от такий от прес-реліз... Я можу вже сказати, що тут дійсно написано те, що нам надається автокефалія, нам надається Томос і надається проект головного документу, проект статуту для майбутньої Української автокефальної помісної церкви. Тобто цей статут, я так розумію, мають розглянути на об’єднавчому соборі", - повідомляє корреспондент телеканалу "Прямий" зі Стамбула, де проводився синод.

Детальніше про надання томосу про автокефалію української церкви читайте в матеріалі "Апострофа": На фініші до Томосу: хто і як очолить єдину церкву в Україні