RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні показали фото потужного безпілотника Spectator

Найближчим часом для проведення державних випробувань буде переданий новий вітчизняний безпілотний авіаційний комплекс Spectator-M1.

Про це повідомив провідний вітчизняний розробник спецтехніки - ВАТ "Меридіан" ім. С. Корольова.

Зазначається, що безпілотний літак-розвідник є новою версією авіакомплексу Spectator, попередня версія якого успішно довела свою ефективність при експлуатації в підрозділах Прикордонної служби України.

Зокрема, модернізований авіаційний комплекс оснащений новою наземною станцією управління. За допомогою сучасні матеріалів була зменшена вага безпілотника, що відбилося на збільшенні часу тривалості польоту. Розробники літака знизили гучність електродвигуна - це дозволить підвищити скритність його пересування. Таким чином, Spectator-M1 вже визнаний найтихішим безпілотником в своєму класі.

Новий безпілотний авіакомплекс оснащений цифровою відеокамерою і тепловізором зі збільшеними кутами огляду. Камери розташовуються в швидкозамінних контейнерах корисного навантаження, що забезпечує використання профільного обладнання спостереження різних типів. Також була збільшена і дальність передачі відеосигналу, яка тепер становить 35 км.

За інформацією розробників авіакомплексу, система відеофіксації, встановлена на ньому, буде автоматично конвертувати координати виявлених під час відеозйомки об'єктів. Зокрема - в систему СК-42, яку в своїй діяльності використовують артилеристи при наведенні знарядь. Крім того, безпілотний комплекс Spectator-M1 оснастили системою автоматичного визначення координат цілей.

Тактико-технічні характеристики безпілотного комплексу Spectator-M1 дозволять літальному апарату підніматися на висоту до 3 км. Його максимальна швидкість складе до 120 км/год, а максимальний маршрут польоту - до 200 км, безперервний час в повітрі - 3 години.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що українській армії передали близько 70 одиниць техніки і озброєння.