RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Росія стягнула до кордону з Україною 80 тисяч військових: озвучені тривожні дані

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія стягнула на межі з Україною 80 тисяч військових.

Про це повідомляють на офіційній сторінці глави держави.

"В цілому навколо України, уздовж державного кордону, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим розгорнута наземна угруповання загальною чисельністю більше 80 000 військовослужбовців, близько 1400 артилерійських систем і ракетних систем залпового вогню, 900 танків, 2300 бойових броньованих машин, більше 500 літаків і 300 гвинтокрилів", - підкреслив Порошенко.

За його словами, в акваторіях Чорного, Азовського, Егейського морів виконують завдання більш 80 кораблів і 8 підводних човнів, в тому числі ударних - 23 корабля і 6 підводних човнів.

"Недавній акт агресії Російської Федерації проти Збройних Сил України в Керченській протоці спрямований, я на цьому окремо підкреслюю, не тільки проти України. Кремль далі випробовує на міцність світовий порядок - чи погодиться світ на перетворення Азовського, а далі і Чорного морів на« російське озеро ", - сказав президент України.

Він зазначив, що Росія представляє "колосальну загрозу", на яку Україна разом з союзниками шукає належний політико-дипломатичний відповідь.

За словами глави держави, зараз здійснюється посилення охорони державного кордону з РФ і адміністративному кордоні з Кримом, віддано накази про переведення оборонно-промислового комплексу на особливий режим роботи.

Як повідомляв "Апостроф", через кордон Російської Федерації стали менше пропускати громадян України.