RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Воєнний стан: з'явилася реакція українців з окупованого Луганська

У зв'язку з введенням воєнного стану в ряді областей України бойовики ЛНР посилили поширення фейків в Луганську.

Про це розповіли місцеві жителі на правах анонімності, передає LIGA.net.

"Зараз проти Порошенка йде масована агітація і пропаганда на росТВ. Всі розповідають про його банки, цукерки, заводи-пароплави, що у нього тепер є збройовий завод. А я думаю, що раз так вони його сильно ненавидять, значить, він все робить правильно в Україні, і я б за нього голосувала. я боюся, що якщо Тимошенко оберуть, то вона відразу ж здасть наші національні інтереси, почне миритися з Путіним", - зазначила луганчанка Марина.

Вона підкреслила, що дуже хоче, щоб настав мир. При цьому хоче жити тільки в Україні, а примирення з Путіним вважає неприпустимим.

Інше джерело, луганчанин Сергій сказав, що підтримує введення воєнного стану. "Так, нас тут лякають, що "відріжуть, закриють", але Порошенко на те і президент, щоб утримати ситуацію. Все зробили правильно. Знаєте, що вони людям вселяють? Що це Порошенко - поганий, Турчинов - огидний, Яценюк - це взагалі "нащадок пекла", а ще півтора десятка радикалів шини палять. Ця маленька групка русофобів дорвалася до "влади", - підкреслив він.

Луганчанин додав, що проросійськи налаштовані люди піддаються такій пропаганді і тому не втрачають надії "об'єднатися з Росією навчань, і таких тут вистачає".

"Але, правда-то в тому, що як раз саме люди з мізками справедливо, заслужено ненавидять Росію, і ще довго будуть ненавидіти, мінімум років 50", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", у зв'язку з воєнним станом Україна закрила в'їзд для деяких категорій громадян РФ. В Україні ввели обмеження для в'їзду чоловіків, що мають російське громадянство, в віці від 16 до 60 років. Їх віднесли до особливої групи ризику. Також в Держприкордонслужбі розповіли про перевірки і співбесіди на кордоні.