RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Росіяни злякалися воєнного стану в Україні: свіжі дані з кордону

Після введення воєнного стану в Україні зменшилася кількість росіян, які хочуть в'їхати на територію країни.

Про це повідомляє "112 Україна", посилаючись на слова прес-секретаря ДПСУ Андрій Демченко.

Кількість громадян РФ, бажаючих перетнути кордон зменшилася в два рази. За словами Днмченко, за минулу добу в областях, де введено воєнний стан, не було пропущено 77 росіян. Переважна більшість не пустили через те, що вони не змогли підтвердити мету своєї поїздки в Україну, у частині не було належних документів або перевищено термін перебування в Україні.

"Те, що я спостерігаю за останні дні, потік бажаючих громадян РФ в'їхати в Україну зменшився. Якщо ще приблизно два тижні тому середньодобовий потік становив від 2,5 тисяч до 3 тисяч громадян РФ, то зараз він досягає орієнтовно 1,3 1, 5 тисяч осіб", - заявив прес-секретаря ДПСУ.

Також він попросив українців зменшити поїздки в Росію, так як днями РФ звинуватила Україну, що росіян не пропускають безпідставно.

Однак, підкреслив Демченко, за останні 5 днів близько 150 українцям відмовили у в'їзді на територію РФ.

"До того ж, коли українські прикордонники не пропускають іноземця, то іноземцям надається картка відмови, де чітко вказується, на підставі якого законодавства і чому особа не пропущено. Нашим співвітчизникам на російському кордоні відмовляють безпідставно, не пояснюючи причини відмови, і ніякі документи їм також не видаються", - додав прес-секретар ДПСУ.

Як повідомляв "Апостроф", Україна закрила в'їзд для чоловіків з громадянством Російської Федерації у віці від 16 до 60 років. Відзначається, що заборона оголошений на час воєнного стану. Але також через кордон Російської Федерації стали менше пропускати громадян України.