RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Опубліковано фото цікавих знахідок при обшуках в УПЦ МП

Під час обшуків СБУ низки церковних приміщень московського пвтріархату було виявлено ознаки функціонування організованої мережі розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Протягом останніх днів правоохоронці провели низку обшуків у окремих адміністративних приміщеннях Української православної церкви та приватних будівлях, які належать представникам цієї конфесії. За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі", - йдеться у повідомленні.

Серед іншого протягом двох діб було вилучено 75 примірників брошури "УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ", що, згідно із повідомленням, вже потрапляло в поле зору СБ України, і на яку вже є відповідний висновок експерта.

"Згідно з висновком експертизи Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз ‒ це видання "містить пропаганду релігійної нетерпимості…ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть"", - пише прес-служба.

Як повідомляв "Апостроф", на заходах ОБСЄ представники Россії роздають брошури, де йдеться про важке життя угорської меншини в Україні.