RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Пропагандисти Путіна зганьбилися з фейковим "майданівцем": опубліковано відео

Пропагандисти російського Першого каналу в сюжеті про річницю Євромайдану під виглядом зневіреного учасника Революції гідності показали жителя Білорусі з іншим ім'ям.

Про це повідомив російський блогер Ілля Варламов.

"На 8:32 там з'являється якийсь молодий чоловік, якого Перший канал називає учасником Євромайдану Кирилом Чубенком, не пояснюючи, втім, де цей Кирило живе і чим займається. На відео Кирило зворушливо обіймає кота і розповідає, що вони з котом зараз замерзають, і все це через Євромайдан", - написав він.

"Нічого мені особисто не дав Євромайдан. Ось, подивіться, де ми опинилися. Потрібно було дивитися в майбутнє, а ми в майбутньому залишилися без тепла, з дорогою енергією, і незрозуміло, коли все це закінчиться. Як пережити зиму, як дітей відправляти в школу?!" - заявив герой сюжету.

За словами Варламова, пізніше йому прислали лист про те, що насправді "Кирила Чубенка" звуть Віталій Юрченко, і що він мешканець Мінська. Блогер знайшов в соцмережах профіль людини з таким ім'ям, і він виявився схожий на героя сюжету. У свою чергу знайомі Юрченка сказали, що нічого не знають про його зв'язки з Україною.

"Сторінка Юрченка в ВК розповідає нам, що до 2015 року він навчався в БГУ на очному відділенні. Навряд чи він міг постійно проживати на Україні. Навіть якщо він дійсно брав якусь участь в подіях євромайдан, він продовжив вчитися і жити в Білорусі" , - зазначив блогер.

При цьому сам Юрченко на момент публікації на зв'язок з Варламовим не вийшов.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли черговий фейк Кремля про фашистів в Україні.