RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Хто і як обиратиме главу Української помісної церкви: стали відомі цікаві деталі

Стало відомо, за якою процедурою обератимуть главу Української помісної церкви.

Текст листа-запрошення з роз’ясненнями опублікував у Facebook митрополит Переяслав-Хмельницький УПЦ МП Олександр (Драбинко).

Вселенський патріарх Варфоломій розіслав усім ієрархам українських православних церков листи-запрошення на участь в об'єднавчому соборі 15 грудня для створення помісної церкви в Україні.

У ньому митрополита запрошують на собор разом з одним кліриком та одним монахом чи мирянином, кожен з яких матиме право голосу. При чому, представником Вселенського патріарха на соборі буде митрополит Галльський Еммануїл (Адамакіс), якого називають куратором "українського питання" в Константинополі. Також присутнім на соборі буде й президент України Петро Порошенко.

У свою чергу BBC з посиланням на джерело у Константинополі повідомляє, що кожен український ієрарх, незалежно від церкви, яку представляє, матиме можливість взяти з собою на собор ще двох людей. Кожен з них матиме право голосу. У тексті запрошення також ідеться, що на соборі сформують бюлетень із трьох кандидатів на предстоятеля новоствореної помісної церкви. Відомо, що спочатку голосуватимуть всі разом - ієрархи, запрошені ними миряни, клірики та монахи, - і з усіх кандидатів визначать трьох головних. Після цього вже тільки архієреї обиратимуть предстоятеля з-поміж трьох фіналістів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, як буде функціонувати Українська помісна церква.