RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Стало відомо про кричуще нахабства російських тюремників щодо Сенцова

Політв'язню в Росії українському режисерові Олегу Сенцової керівництво колонії вже три тижні не віддає посилку з теплими речами, продуктами та відеофільмами.

Про це повідомляє російська правозахисниця Тетяна Щур на своїй сторінці в Facebook.

"Посилка була послана йому 12 листопада. Вже 17 листопада вона була на пошті в Лабитнангі. Потім її чомусь відправили в Салехард, щоб повернути на пошту вже 20 листопада. За словами "служительниці колонії, що відповідає за передачі", повідомлення в колонію прийшло 27 листопада. і тут почалася політика. Як і минулого разу, рівно рік тому, посилку не вручають вже 3 тижні. Пояснювати, для чого ув'язненим за Полярним колом потрібні теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями, нормальним людям не потрібно. Але керівництво колонії, очевидно, цього не розуміє", - пише правозахисту тніца.

Також вона повідомила, що за фактом порушення законодавства РФ, що здійснюється установою Федеральною службою виконання покарань, спрямовані скарги на сайти президента Росії Володимира Путіна, ФСВП і Генпрокуратури РФ, звідки вони переслані до відповідних структур Ямало-Ненецького округу.

Як повідомляв "Апостроф", в українського політв'язня в Росії, режисера Олега Сенцова, в результаті голодовки виявлено "органічне ураження" серця, печінки і нирок.