RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Facebook сексу немає: з'явилися нові правила спілкування в соцмережі

У соціальній мережі Facebook на додачу до заборони публікації зображень статевого акту і оголеного тіла заборонили обговорення сексуальних уподобань і навіть еротичні натяки.

Про це повідомляє видання "Букви".

"В обґрунтуванні нової політики Facebook пояснює це боротьбою з сексуальним насильством, секс-торгівлею і домаганнями. Однак, крім прямих актів прямого сексуального домагання, таких, як пропозицій знятися в порно або зайнятися сексом, тепер забороняються і натяки з еротичним підтекстом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з новими правилами, в соціальній мережі можна обговорювати проблеми домагань і сексуального насильства, але не можна висловлюватися про "спонукання до сексуальних контактів між дорослими".

"Люди використовують Facebook для обговорення питання сексуального насильства або експлуатації та залучення уваги до нього. Ми розуміємо важливість цієї проблеми і хочемо дозволити такі обговорення. Проте ми не терпимо вміст, який заохочує і координує сексуальні зустрічі між дорослими або сприяє їм", - написано в правилах.

Під заборону зокрема потрапили:

  • "Висловлювання загального характеру з сексуальним підтекстом, наприклад" хочу розважитися сьогодні ввечері";
  • сексуально-провокаційний сленг;
  • натяки з сексуальним підтекстом, наприклад згадка сексуальних ролей, поз або фетишистских сценаріїв;
  • сексуальних уподобань (в тому числі щодо партнерів), стану збудження, статевого акту або дій сексуального характеру (наприклад, сексуального проникнення або самозадоволення), сексуалізування частин тіла (наприклад, грудей, паху, сідниць), гігієнічного стану геніталій або сідниць.

Також правила Facebook тепер забороняють шукати через соцмережу секс-партнерів, вести секс-переписку, і взагалі щось обговорювати свої сексуальні переваги, в тому числі за статевою ознакою. Це пояснюється в тому числі відмінностями в культурах, користувачі яких спілкуються через Facebook.

"Ми також обмежуємо використання виразів сексуального характеру, які в певних регіонах через особливості культури можуть розцінюватися як домагання і перешкоджати спілкуванню з друзями і співтовариством в цілому", - йдеться в правилах.

Нові правила Facebook поширюються також на соцмережі, які належать йому - Instagram і Facebook Messenger.

"Правила розміщення зображень сексуального характеру на Facebook отримали при цьому ряд винятків. Так, дозволили публікувати зображення жіночих грудей з сосками, якщо вони зображують грудне вигодовування або результати операції мастоектомії і зображення геніталій, якщо вони публікуються в освітніх цілях або, наприклад, демонструють результати операції зі зміни статі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", соціальні мережі Facebook і Instagram ввели нову функцію, яка повинна допомогти користувачам обмежити час їх перебування на ресурсі.