RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

З'явився свіжий рейтинг найвпливовіших українців: названо прізвища

Журнал "Фокус" опублікував свіжий рейтинг впливових українців.

Так, першу десятку очолив президент України Петро Порошенко. Крім нього, в десятку увійшли найбільш активні в медіа-просторі політики, представники великого бізнесу, в тому числі і керівник Адміністрації президента Ігор Райнін.

Відзначимо, що, незважаючи на свою зосередженість на роботі і відсутність медійної активності, чиновник зберігає солідний вплив як в рідному регіоні, так і в національних масштабах.

У рейтингу можна відстежити і ще одну родзинку, притаманну саме цьому року. Так, несподівано піднялися в рейтингу предстоятелі українських церков - глава УПЦ КП Філарет зайняв 21 місце, предстоятель УПЦ МП Онуфрій - 22 місце.

Вперше в цьому році в список потрапили і велика кількість діячів культури, багато з яких керують культурними інституціями.

Якісний і віковий склад рейтингу також змінився. З власного аналізу редакції, в актуальному рейтингу 22% складають жінки, 15 осіб з 100 - молодше 40 років. Новачок рейтингу, єдина глава області в ньому, відразу піднялася на 45 місце - Юлія Світлична, увійшла в обидві ці категорії. Це говорить про запит в національному масштабі на нову формацію державних службовців - молодих, перспективних стратегів.

"Те, що вийшло в одній зі сфер держуправління, при бажанні можна здійснити в масштабах всієї країни. Більш того - процес змін вже не зупинити, нехай поки він йде дуже повільно", - прокоментував рейтинг головний редактор видання Євген Гордійчук.