RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В УПЦ (МП) створення Православної церкви в Україні назвали розколом: деталі

В УПЦ (МП) заявили, що проголошена напередодні в результаті Об'єднавчого собору Православна церква України є "розкольничою структурою".

Про це в Facebook написав заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ (МП) протоієрей Микола Данилевич.

"Те, що відбулося вчора на території національного заповідника "Софія Київська", відбулося за межами Церкви і до Церкви Христової відношення не має. З двох розкольницьких течій ("УАПЦ" і "УПЦ КП") створили тепер одне - "ПЦвУ". І більше нічого не змінилося", - написав він.

За словами представника московського патріархату, "як би не старалися розкол оголосити Церквою, неканонічне канонічним - Тіло Церкви Христової не прийме цього".

Данилевич також заявив, що та новостворена УПЦ "була і є чужорідним тілом, яке Тілом Церкви відторгається і не приймається".

У коментарі "Апострофу" Данилевич також зазначив, що оскільки УПЦ (МП) неодноразово заявляла, що не визнає юрисдикції Константинопольського Патріархату над Україною, то відповідно не визнає і цей лист і рішення патріарха Варфоломія, де він про це говорить.

"Не Варфоломій давав титул Митрополиту Онуфрію, відповідно і не Варфоломій має право його знімати", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві пройшов Об'єднавчий собор українських православних церков, на якому головою помісної української православної церкви обрали єпископа Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія.