RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Захоплення церков в Україні: глава єдиної церкви дав важливу обіцянку УПЦ (МП)

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що ніяких захоплень храмів Московського патріархату з боку Православної церкви України не буде.

Про це він повідомив в ефірі програми "Свободи слова" на ICTV.

"Ніяких захоплень храмів Московського патріархату з боку єдиної церкви не буде. Ті парафії, які добровільно захочуть стати частиною єдиної української православної церкви, вони повинні бути прийняті. Але без насильства, без якихось дій, які будуть провокувати в суспільстві нестабільність", - сказав він.

Митрополит підкреслив, що все має проходити мирно.

"Я вважаю, що тільки любов, повагу можуть бути тією основою, на якій будуть переходити ті парафії, які зараз знаходяться в лоні Російської православної церкви", - зазначив Єпіфаній.

Також він розповів і про парафіян.

"Ми знаємо, що є багато таких парафій. І, напевно, навіть в кожній парафії є частина прихожан, які готові вже переходити, але, на жаль, немає того механізму вчиненого, який би дозволив робити це правильно", - додав предстоятель УПЦ.

Як повідомляв "Апостроф", 16 грудня у Вінниці на літургії митрополит Симеон оголосив про те, що кафедральний собор міста тепер належить єдиної помісної православної церкви, про створення якої було оголошено 15 грудня.