RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Митрополит Московського патріархату перейшов в єдину церкву: відео заяви

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) заявив про свій перехід в новостворену Православну церкву України.

Про це повідомляє інформагентство УНІАН.

Раніше він був представником Української православної церкви Московського патріархату і брав участь в Об'єднавчому соборі українських православних церков.

"Всі ми стали свідками тієї події, що називається собором Православної церкви України, що відбувся в суботу 15 грудня, і на нашій українській святій землі з'явилася єдина канонічна Українська православна церква, яка відтепер визнана Вселенським патріархом", - сказав митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

За його словами, від Вселенського патріарха Варфоломія "ми також отримали благословенну вірчу грамоту, якою визнається і наш сан, і наше служіння, і місце нашого служіння, що б не говорили злі люди, які не хочуть, щоб я був з вами, а ви зі мною".

Також священнослужитель висловив подяку парафіяльному раді за те, що "наш прихід зберігся в єдності і йде прямим кроком до єдності церковної нашої святої Української православної автокефальної апостольської київської церкви".

Як повідомляв "Апостроф", предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Єпіфаній заявив, що ніяких захоплень храмів Московського патріархату з боку Православної церкви України не буде.