RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Порошенко підписав закон про перейменування УПЦ (МП): названо обмеження для священиків

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким ввів деякі обмеження для священиків.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної Православної Церкви України, чи то до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв’язку і залежності від РПЦ", - впевнений Порошенко.

При цьому, як додає Цензор, в перехідних положеннях до закону сказано, що священикам, проповідникам релігійної організації, яка підпадає під дію даного документа, обмежать доступ до військових частин і з'єднань Збройних сил України та інших військових формувань у місцях їх дислокації.

І якщо релігійна організація, яка підпадає під дію закону, протягом 4 місяців з цього дня не внесе зміни в свою офіційну назву і не подасть відповідні відомості на реєстрацію, її статут втратить силу в частині, яка визначає повну офіційну назву такої організації. Після вступу в силу закону центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику в сфері релігії, повинен провести експертизу зареєстрованих статутів релігійних організацій.

Якщо будуть встановлені обставини, що регулюються цим законом, цей держорган зобов'язаний через офіційне видання "Урядовий кур'єр" проінформувати про них відповідну релігійну організацію.

Детальніше про те, як Росія програла війну за церкву, читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль в розпачі: Україна виграла найважливішу битву - Хара.