RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У мережі висміяли заяву топ-пропагандистки Кремля про Бандеру: відео

У мережі висміяли заяву офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової про "звірства бандерівців" на західній Україні і співпраці Степана Бандери з нацистами.

Речник МЗС РФ на брифінгу 26 грудня прокоментувала рішення Львівської облради про оголошення 2019 року Роком Степана Бандери в регіоні.

Зокрема, Захарова звинуватила лідера ОУН в ліквідації "неугодного" населення західної України і "Волинську різанину", обізвавши українських націоналістів "слухняним інструментом гітлерівців".

"Рік Бандери" у Львові - це образа прекрасного міста, котрий пережив один з найстрашніших погромів в своїй історії саме з волі вождя українських націоналістів ", - заявила вона.

У свою чергу слова Захарової були висміяні в мережі. Коментатори нагадали їй про масові вбивства, які здійснювали співробітники НКВС на Західній Україні та співробітництво радянської влади з Гітлером.

"У директора Департаменту інформації і друку МЗС РФ, зрозуміло немає більш важливого заняття, ніж насаджувати (правильне) ставлення громадян до людини, якого вже давно немає в живих і який жив в ВЖЕ ДАВНО іншій країні", - пишуть користувачі мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережу вразило відео з п'яним пропагандистом Кремля на корпоративі.