RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Окупанти відгородили Крим від материкової України: опубліковані фото

Російські прикордонники заявили про завершення будівництва 60-кілометрового загородження на адмінкордоні з Україною в окупованому Криму.

Про це пише ТАСС, посилаючись на прес-службу прикордонного управління ФСБ.

"Завершилося планове будівництво кордону інженерно-технічних споруд і настройка складної системи сигналізаційних датчиків в районі Перекопського перешийка", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що кордон інженерних споруд складається з декількох типів загородження довжиною понад 60 км і розміщених на ньому сотнях датчиків різних типів дії, розташованих як прихованим, так і відкритим способом.

Також загородження оснащене системами телевізійного спостереження, в тому числі тепловізійної апаратурою і вібраційними і радіопроменеві датчиками.

"Використання цих комплексів на кримському ділянці кордону необхідно через погрози - таких, як спроби прориву диверсійно-розвідувальних груп суміжної держави на територію Криму, спроби організації контрабанди зброї, боєприпасів, товарів і вантажів, тютюнової та алкогольної продукції, ПММ, наркотиків, психотропних речовин, порушення держкордону і її режиму з боку українських громадян з господарсько-побутовими цілями", - пояснили окупанти.

Раніше на сайті держзакупівель РФ повідомлялося, що облаштування загородження в Криму обійдеться більш ніж в 200 млн рублів. Гарантійний термін експлуатації на інженерне загородження і додаткове обладнання до нього - не менше 10 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що на путінський міст до Криму витратять ще майже 100 млн.