Перед новорічними святами в Україні на прилавках магазинів зросла кількість фальсифікованих продуктів харчування: особливо обережними варто бути з маслом, ковбасою та ікрою.
Про це в ефірі "ObozTV" розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.
"На сьогоднішній день в топі знаходиться масло, ковбасні вироби і ікра. Сьогодні купувати такі продукти харчування можна тільки в місцях організованої торгівлі", - підкреслив Рубан.
"При проведенні лабораторних досліджень майже у всіх супермаркетах Києва встановили, що фальсифікованого масла, а саме з вмістом стеарину і пальмового масла, 12-15%. Цей же показник по країні - 20-30%", - повідомив він.
За словами чиновника, Держпродспоживслужба на сьогоднішній день також фіксує масові звернення щодо ікри, яку продають в інтернеті.
"Ми провели відбір зразків і виявляємо невідповідність - це не ікра, а білковий продукт, схожий на ікру. Він так і називається", - пояснив він.
Представник Держпродспоживслужби порадив обов'язково звертати увагу на маркування продукту: "Купують, наприклад, масло, а там написано - "масляний продукт" або "сирний продукт", який не є сиром".
"Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі - там, де є господарюючий суб'єкт, який здійснює продаж, є суб'єкт, відповідальний за безпеку, є орган, який контролює дані товари", - додав Рубан.
Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, наскільки в Україні подорожчав новорічний стіл порівняно з минулим роком.