RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Продають майже всюди: названо лідерів підробок серед українських продуктів

Перед новорічними святами в Україні на прилавках магазинів зросла кількість фальсифікованих продуктів харчування: особливо обережними варто бути з маслом, ковбасою та ікрою.

Про це в ефірі "ObozTV" розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

"На сьогоднішній день в топі знаходиться масло, ковбасні вироби і ікра. Сьогодні купувати такі продукти харчування можна тільки в місцях організованої торгівлі", - підкреслив Рубан.

"При проведенні лабораторних досліджень майже у всіх супермаркетах Києва встановили, що фальсифікованого масла, а саме з вмістом стеарину і пальмового масла, 12-15%. Цей же показник по країні - 20-30%", - повідомив він.

За словами чиновника, Держпродспоживслужба на сьогоднішній день також фіксує масові звернення щодо ікри, яку продають в інтернеті.

"Ми провели відбір зразків і виявляємо невідповідність - це не ікра, а білковий продукт, схожий на ікру. Він так і називається", - пояснив він.

Представник Держпродспоживслужби порадив обов'язково звертати увагу на маркування продукту: "Купують, наприклад, масло, а там написано - "масляний продукт" або "сирний продукт", який не є сиром".

"Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі - там, де є господарюючий суб'єкт, який здійснює продаж, є суб'єкт, відповідальний за безпеку, є орган, який контролює дані товари", - додав Рубан.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, наскільки в Україні подорожчав новорічний стіл порівняно з минулим роком.