RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​У Києві невідомі за підтримки поліції по-звірячому побили співавтора "Мрії": відео

У Києві в людному місці побили авіаконструктора заводу "Антонова" Віктора Ковальського.

Про це повідомляє ТСН.

За словами потерпілого, його били п'ятеро, зокрема, нібито двоє поліцейських, тому що запідозрили, що він - валютний шахрай, який нібито обдурив одного з нападників, йдеться в сюжеті.

Ковальський 47 років працює авіаконструктором. Він - один з творців Ан-74 і знаменитої "Мрії". Того вечора він повертався з роботи і виходив з метро Шулявська. Портфель з кресленнями ще був цілим, а ручка неоторванной. Раптом підбіг чоловік і схопив за руку. "Він каже: "Прикурити". Я кажу: "Я не курю". Запальнички немає - відпусти. Тут же, як я сказав відпусти, хотів вирватися, на мене посипалися удари ззаду і по голові", - розповів конструктор.

Спочатку 81-річного чоловіка били троє, а потім до них приєдналися поліцейські. Свідки і номер патрульної машини запам'ятали - 4435. На потерпілого наділи наручники й потягли в поліцейське авто. Тільки коли порвали його портфель і подивилися, що там, зрозуміли, що схопили не ту. Тоді і розкрилися мотиви нападу. Свідки розповідають: на авіаконструктора вказав невідомий в червоній куртці. Він же привів із собою друзів і поліцію, які запідозрили, що потерпілий - валютний шахрай. "Цей в червоній куртці нібито десь міняв якісь долари. Нібито його кинули на 10 тисяч доларів. Показали на мене. Але це вже потім з'ясувалося. Я про це не знав", - додав Ковальський.

Авіаконструктор отримав струс мозку, йому пошкодили зуб і спину. Сусід, який прибіг на допомогу, каже: швидку викликали перехожі, тому що поліція травми ігнорувала. Родичі побитого розповідають: на місце виїхали навіть слідчі з Солом'янського району Києва, але до останнього трималися версії, що Віктор Ковальський - валютний шахрай. "Коли батько сидів в поліцейській машині, він говорить, що робити: зараз відвеземо його в слідчий ізолятор і будемо його катувати, вибивати з нього правду", - зазначила дочка потерпілого Вікторія Ковальська.

У поліції Києва поки не змогли пояснити, що це була за спецоперація і чому правоохоронці беруть участь в приватних розборках. У Солом'янському райуправлінні тільки сказали: інцидент почався з участю патрульних, яких контролює інше керівництво.

Віктор Ковальський написав заяву в поліцію. За фактом зіткнення відкрили кримінальне провадження.

Як повідомляв "Апостроф", 31 грудня четверо патрульних в Кременчуці побили і пограбували випадкового перехожого.