RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Новий Чорнобиль: в мережі розкрили правду про "хіматаку ЗСУ" на Донбасі

У мережі з'явилися документи, які підтверджують, що Росія влаштувала інформаційну атаку, звинувачуючи ЗСУ в "хімічній атаці" в окупованій Горлівці.

Про це в блозі на "Обозревателе" написав блогер "Фашик Донецкий".

За його словами, на Нікітському ртутному заводі зупинили відкачування води в кінці листопада 2018 року. Це призвело в шок місцевих жителів: вони розуміють, що всього через пару місяців, максимум навесні, забруднена вода дійде до ґрунтових вод.

У той же час на Горлівському хімзаводі, де виробляли ракетне паливо, за даними експертів з РФ, бочки з відходами виробництва знаходяться в жахливому стані і не підлягають транспортуванню.

"Але найсумніше те, що російські фахівці прогнозують терміни руйнування бочок від декількох місяців до року максимум. Руйнування бочок = витік токсичних речовин, радіус ураження від 10 до 20 км", - пояснив він.

Блогер підкреслив, що окупаційна влада Горлівки в курсі проблем.

"РФ побудувало аналог Сомалі і в кроці від створення другого Чорнобиля. Не вірите? Ваше право. Тільки мені вдалося дістати документи по тому ж Стіролу, де чорним по білому написано: умови зберігання аміаку не відповідають вимогам безпеки. Читаємо уважно, окупаційна влада прекрасно інформовані про можливий витік аміаку і про кількість можливих жертв серед мирного населення", - підкреслив блогер.

Він зазначив, що все це говорить про те, що РФ усвідомлено розпочала інформаційну кампанію по звинуваченню України в екологічній катастрофі, хоча росіяни чудово розуміють, що відбувається насправді з умовами хранений хімвідходів і хто винен.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото гігантських черг на виїзд з окупованого Донбасу.