RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стали відомі цікаві подробиці переговорів зі священиками про перехід в ПЦУ

Священики УПЦ (МП) вели переговори про перехід до новоствореної ПЦУ, і варто очікувати продовження цього процесу в подальшому.

Про це в інтерв'ю BBC заявив архієпископ Даниїл Памфільській Української православної церкви в США.

За його словами, є відчуття, що найближчим часом значна частина УПЦ МП перейде до нової церкви.

"Йдуть переговори. Архієреї, які були з нами на зв'язку, зараз розмовляють з владикою Симеоном, з владикою Єпіфаній, щоб визначити, як вони можуть прийти до ПЦУ усіма своїми єпархіями або частинами цих єпархій", - заявив він.

Даниїл підкреслив, що зараз його мандат на переговори з МП закінчився, і все, що робиться зараз з об'єднанням ієрархів в структурах нової церкви - це вже внутрішня проблема України.

Священик зазначив, що очікує переходу до ПЦУ великої кількості архієреїв УПЦ МП, "але це буде процес".

"Все залежить від того, наскільки архієреї, духовенство всередині нової структури зможуть знайти спільну мову, щоб в ній не почалися внутрішні конфлікти - про єпархії, місця служіння і так далі", - додав він.

"Владика Єпіфаній не має ніяких передумов для того, щоб створювати якісь проблеми для кого-то - навпаки, він хоче, щоб все йшло дуже спокійно. Думаю, в цьому і полягає перевага його молодості. Крім того, він має спокійний характер, він - не жорстокий лідер, який буде кулаком по столу бити ", - підкреслив Даниїл.

Як повідомляв "Апостроф", 9 січня, в Стамбулі члени Синоду Вселенського Патріархату підписали томос про автокефалію для Української церкви.