RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Масове вбивство: мережа в гніві через "порятунок" чиновниками сотень контрабандних птахів

Щигликів, яких контрабандисти намагалися вивезти з України, випустили на волю.

Про це в Facebook повідомив міністр екології Остап Семерак.

"Щойно спеціально створена Комісія прийняла це рішення. Я його вітаю. Мені особисто стало відомо сьогодні вранці, що митники в Борисполі затримали вантаж з 1600 живими птахами. На цей раз птахів з України намагалися вивезти до Йорданії, де на них є попит у любителів тримати птахів в неволі", - написав він.

Він зазначив, що Мінекології разом з Інститутом зоології відразу рекомендували випустити їх на свободу, оскільки за попередньою інформацією, птахи були виловлені в дикій природі.

"Нашу позицію підтвердили ветеринари і орнітологи, які увійшли до складу Комісії та оцінювали сьогодні їх стан, підтвердивши, що життю птахів нічого не загрожує і вони зможуть адаптуватися до природної для них середовища", - пояснив чиновник.

За словами Семерака, на жаль, 67 птахів загинули.

У свою чергу рішення Мінекології розкритикували в мережі. За словами зоолога Сергія Григор'єва, це стало "масовим вбивством", оскільки птахи були занадто ослабленим.

"Масове вбивство птахів. Випуск на волю хворих, ослаблених, конфіскованих щиглів. Торжество популізму", - написав він у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд в Києві дозволив відстріл тварини з Червоної книги.