RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Секс-скандал в ЗСУ: з'явилися нові дані про "геройства" звинуваченого командира

Командир військової частини А-1358 Віктор Іванів, якого звинуватили в сексуальних домаганнях, "лікував" від пияцтва військовослужбовців клізмами і наказував знімати це на відео.

Про це заявив в коментарі журналісту Віталію Павловському підполковник запасу Віктор Міщук, який п'ять років (з 2013 по 2018 рр) був заступником командира частини Віктора Іваніва по морально психологічного забезпечення.

"Дійсно це було. Всіх військовослужбовців, яких він підозрював у вживанні спиртних напоїв він відправляв в санітарну частину і наказом начальника медичної служби робили їм клізми. Крім того, не тільки ті хто був під підозрою, але і друзям цієї людини робили клізми. Просто так, для профілактики", - розповів він.

Міщук підкреслив, що не у всіх солдатів були медичні причини для таких процедур. Крім того, Іванів змушував знімати на відео процес установки клізми, шантажуючи військових відеороликами.

За його словами, справу розслідувала Військова служба правопорядку (ВСП), але його закрили і командир уникнув покарання.

"Розслідування не було, солдати не скаржилися. Але після того, як солдати опублікували це в Інтернеті і тоді військова служба правопорядку провела опитування і виявила, що він це проводив. У реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано виробництво за статтею 406 КК (перевищення повноважень службовою особою). Після того, як він це дізнався, він почав шантажувати і чинити моральний тиск на військовослужбовців, які були свідками. Наприклад тиснув на медсестру, яка проводила клізми, щоб вона відмовилася від свідчень. Щоб він уникнув покарання", - розповів підполковник.

Також він додав, що на ім'я начальника озброєння була подано лист від ВСП з пропозицією викликати його на атестаційну комісію, але це ні до чого не привело.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд виніс несподіваний вирок фігурантці гучного секс-скандалу в Росії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: ЗСУ