RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українцям видаватимуть права без автошколи: в чому суть ініціативи

В Україні можуть скасувати обов'язкове проходження автошколи.

Про це в Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

"Іспити на водійські права без обов'язкового курсу? Так, це може бути в Україні. Сьогодні, щоб отримати права, потрібно підготувати пакет документів, пройти кілька етапів процедур і перед іспитом пройти обов'язкові платні курси - в середньому 140 годин навчання. Самостійна підготовка до іспитів не рахується. Тому пропонується спростити отримання цієї послуги ", - написав чиновник.

За його словами, в Україні потрібно передбачити можливість самостійно вибирати програму підготовки або за допомогою курсів, або самостійно, і ввести інститут екзаменаторів.

Парцхаладзе також запропонував спростити отримання медичної довідки. За його словами, досвід багатьох країн світу, зокрема Німеччини, Великобританії, Норвегії, Чехії та Польщі, свідчить про те, що це реально і нововведення зробить життя громадян простіше і комфортніше.

"Ці зміни пропонуються в протокольному дорученні МВС України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та іншим зацікавленим органам за підсумками розширеного засідання робочої групи", - уточнив заступник міністра.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні спростилася реєстрація автомобілів.