RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ігри ФСБ: українець Гриб зробив гучну заяву з приводу головного свідка

Український політв'язень в Росії Павло Гриб заявив 18 січня, що в суді замість Тетяни Єршової, яку, за версією звинувачення, він схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели силовики.

Про це пише "Кавказский Узел".

Як відомо, українець звинувачується в підбурюванні до теракту знайомої мешканки Кубані. Подруга ключовий свідок Тетяни Єршової раніше частково відмовилася від своїх свідчень і заявила суду, що Гриб і Єршова не обговорювали плани теракту.

18 січня Гриб зачитав заяву, в якій зазначив, що наявний в матеріалах справи переклад з української мови листування з Тетяни Єршової "вкрай низької якості", а скріншоти листування відсутні. Все це "сформувало певне упередження у звинувачення і суду", сказав Гриб.

"У січні 2017 року на сайті "ВКонтакте" на грунті захоплення закордонним мультсеріалом My Little Pony я познайомився з мешканкою Сочі Краснодарського краю, яку звали Вікторія. Я спілкувався з нею українською мовою. Вікторія сказала, що у неї є подруга Тетяна (Єршова)", - розповів він.

За словами Гриба, в кінці лютого 2017 року Єршова запропонувала йому перейти в Skype. Сам Гриб, за його твердженням, не хотів реєструватися в Skype і вирішив скористатися акаунтом свого знайомого Павла Капіноса, з яким також подружився в соцмережі "ВКонтакте". "Доступ до облікового запису мав не тільки я, але і Капінос", - розповів хлопець.

Гриб підкреслив, що не обговорював з Єршової український націоналізм. "З питань українського націоналізму ми не спілкувалися, так як у неї немає таких теоретичних знань", - пояснив він.

Українець переконаний в тому, що в червні-серпні 2017 року від імені Тетяни Єршової з ним спілкувалися російські силовики.

"Мене вирішили виманити. З аккаунта Єршової написали, що співробітники ФСБ дозволять їй виїхати за кордон після зустрічі зі мною в Гомелі, від її імені вимагали мої фото. Це була оперативна легенда, як пізніше я зрозумів. Я переконаний, що справжня Єршова була на зустрічі в Гомелі і в суді. Все це робилося (силовиками), щоб розправитися зі мною, позбавивши волі і медичної допомоги в СІЗО", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація, що Гриб, якого тримають в СІЗО в Ростові-на-Дону, практично осліп.