RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 42.05
  • НБУ:EUR 38.90
НБУ:USD  42.05
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал навколо побиття вчителя батьком школяра в Києві: нові фото, відео і деталі конфлікту

Учитель фізкультури, якого відлупцював батько ображеного учня, розповів подробиці свого побиття.

Про це повідомляє ТСН.

"Він здоровий дядько, мене підняв, гупнув о спину. Тоді я втратив трошки свідомість на деякий час, збилось дихання", - розповів учитель Ігор Матвієнко.

Лікарі прокоментували травми, отримані фізкультурником.

"Встановлено діагноз: cтрус головного мозку, загальна травма грудної клітки, забій грудної клітки, забій легень", - розповів завідувач відділення політравми лікарні швидкої медичної допомоги Віктор Дорош.

Конфлікт розгорівся, коли 4-класник поскаржився батькові на вчителя, котрий на учня кричав і довів до сліз. "Було так, що я на нього нагарчав, взяв за руку, відвів до дверей", - пояснив педагог. Пізніше вчитель вибачився і перед учнем, і перед його татом, однак це не заспокоїло розлюченого тата.

Агресія перелякала педагогів настільки, що одна з вчителів звільнилася. Батьки інших учнів стали на захист фізкультурника, бо діти вчителя люблять. Хоча не відкидають, що фізкультурник міг накричати на хлопця, бо той полюбляв бешкетувати. За словами батьків, у хлопця того дня, коли у нього стався конфлікт з учителем, був день народження.

"Я не бачила такого вчителя, який займаючись з дітьми по 2,5 години, потім каже: хлопці, а тепер, поки не всі батьки зійшлися, давайте в футбол швидко. Це реально так. Щоб дітей виманити з секції тхеквандо, треба ще добре померзнути на морозі", - кажуть батьки.

А от дружина чоловіка, який побив фізкультурника, нарікає, що вчитель принижував їх сина перед усім класом, а потім сильно схопив за плече. Це настільки шокувало малого, що він розплакався і зараз потребує психологічної допомоги. Саме сльози сина, за словами дружини, і розлютили чоловіка. "Він прийшов у школу. Чоловіча бійка", - вважає вона.

Сам батько, який побив учителя, прийшов до поліції разом адвокатом.

Згідно з інформацією Нацполіції, правопорушника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. На даний час вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві в Оболонському районі батько одного з школярів побив учителя фізкультури.