RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

СБУ затримала під Сумами банду рекетирів: опубліковано фото

У Сумській області співробітники СБУ затримали п’ятьох учасників злочинного угрупування, причетних до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Про повідомляє прес-служба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили п’ятеро раніше судимих місцевих жителів. Зловмисники здійснювали розбійні напади, зокрема на представників комерційних структур.

Також учасники угруповання, створюючи штучні конфліктні ситуації, вимагали від підприємців гроші. У разі несплати "данини» рекетири погрожували насильством та знищенням майна. Співробітники СБУ задокументували кілька фактів протиправної діяльності представників банди.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з центральних вулиць Охтирки. Під час санкціонованих слідчих дій у помешканнях фігурантів справи виявлено готівку та інші речові докази.

У межах відкритого кримінального провадження затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

Як повідомляв "Апостроф", в Одесі в супроводі охорони помітили "кримінального авторитета", який фігурує в 10 кримінальних справах.