RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Угорщина хоче конфіскувати житло українців з подвійним громадянством: подробиці скандалу

Влада Угорщини планує ввести конфіскацію майна для українців, які мають подвійне громадянство і користуються пільгами їх країни, не проживаючи на території Угорщини.

Про це повідомляє ресурс Mukachevo.net.

Прокуратура угорського міста Ніредьгаза пред'явила звинувачення в фінансовому шахрайстві і підробці документів проти трьох осіб з подвійним громадянством. Вони роками незаконно отримували пенсію і соціальні виплати.

Згідно з законами Угорщини право на пенсію мають лише ті, хто постійно проживають на території країни. Однак багато українців, отримавши угорське громадянство за спрощеною процедурою, цього правила не дотримуються.

Так, в Угорщині відзначили, що ще в 2014 році члени однієї сім'ї, скориставшись допомогою угорського власника будинку, стали власниками будинку в селі Нірмедеш. Однак вони там не проживали. У 2015 році подружня пара з України оформила пенсію, яку угорське державне казначейство виплачувало роками. Таке порушення помітили пізніше в ході перевірки. Згідно з законами Угорщини прокуратура вимагає тепер конфіскувати їхнє майно.

"Розслідування в селі почалося ще в 2015 році. Тоді виявилося, що в деяких будинках прописано по 70 чоловік одночасно, проте ніхто з них там не проживає. У махінаціях з пропискою підозрюють колишнього главу села, але де він знаходиться зараз ніхто не знає", - йдеться в повідомленні.

Подібна ситуація зараз зафіксована в містах Матезалка і Фегірдермот. Лише в одному Нірдмедеші вже нарахували 250-300 випадків з фіктивною пропискою на 2700 жителів села. Стало відомо, що місцеві угорці радо прописували українців за винагороду.

Владуи вразило і те, що у "нових угорців" є чимало дітей. Їх відповідно зацікавило, чому вони не ходять в школу або дитячий сад. Виявилося, що всі вони проживають на території України.

Як повідомляв "Апостроф", консульства Угорщини на території України пре Крат і не будуть відновлювати процедуру видачі угорського громадянства громадянам України на території своїх консульств в Закарпатті та в Києві в зв'язку зі скандалом з паспортами.