RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Потрібна термінова допомога: стало відомо про стан одного з полонених українських моряків

Українського моряка Андрія Ейдера, який знаходиться в полоні у Москві, необхідно якомога швидше перевести в медичний заклад для подальшого лікування.

Про це йдеться у висновку українського МОЗ на запит адвоката військовополоненого, передає ТСН.

Українські медики, вивчивши дані про стан полоненого моряка, впевнені, що в Керчі йому, надали допомогу не в повному обсязі. Зокрема, кульгавість і біль при ходьбі свідчать про негативні наслідки, які розвиваються через уламки в тілі.

"Для забезпечення лікування та реабілітації, хворий Ейдер Андрій Дмитрович потребує розширеного лабораторного обстеження та постійного лабораторного супровода надалі, утьтразвуковому і рентгенологічному обстеженні кінцівок, комп'ютерної томографії нижніх кінцівок ... Хворий також потребує неврологічного лікування. Необхідно уточнити характер судом, на які він скаржився під час опитування", - зазначається у висновку із зазначенням про необхідність операції.

Медики МОЗ кажуть, що очевидно ці дії неможливо провести в межах СІЗО і пропонують виконати зазначений комплекс дій в лікарнях МОЗ або Міноборони України. Також зазначається, якщо Ейдера неможливо доставити в Україну, таке високотехнологічне лікування можливо в московському Інституті Скліфосовського або аналогічних закладах на території РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, як живе сім'я 19-річного українського моряка Андрія Ейдера.