RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У мережі показали фото українських героїв, які загинули на Донбасі в січні

У січні 2019 року на Донбасі в зоні проведення ООС загинули троє українських військових.

Фото бійців опублікували волонтери "Повернись живим" в Facebook.

Миколі Голубєву було всього 20 років. Він родом з Хмельницької області, на службу прийшов влітку 2017 року. Микола був старшим солдатом 10-й ОГШБр. Він загинув 1 січня під час обстрілу ворожого БМП-1 поблизу населеного пункту Новотошківське на Луганщині. У хлопця залишилися батьки і молодший брат.

Миколі Семенюку було 45 років. Боєць з позивним Саїд воював з 2014-го і пройшов гарячі точки на Донбасі: брав участь в боях поблизу Старогнатівка і Авдіївської промзони. У 2016 році Саїд підписав контракт із ЗСУ, був заступником командира бойової машини, навідником-оператором в 72-й ОМБр.

Він загинув 14 січня в результаті ворожого обстрілу з великокаліберного кулемета поблизу селища Гладосове. Вдома на Миколу чекали батьки, дружина і двоє синів.

25 січня ворожа ракета ПЗРК влучила у вантажівку, в якому їхали бійці 54-ї ОМБр. Це сталося біля села Катеринівка Луганської області.

В результаті загинув 53-річний прапорщик, стрілок 25-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ "Київська Русь" Віталій Губенко. Він підписав контракт два роки тому. Побратими називали його батюшка, адже свого часу він закінчив семінарію і, крім прямих обов'язків військового, неофіційно був капеланом.

Віталія поховали у дворі церкви в рідному селі на Київщині. В останню путь його проводжали батьки і сестра.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали росіянина, який воює за Україну на Донбасі.